HF.dak en onderhoud

AL ONS DAKWERK IS VAKWERK !  

HF.dak&onderhoud

Dakwerk, gevelwerk en meer

Wat wij voor u kunnen betekenen

Van het leggen van daken en reinigen coting aanbrengen schoorsteen renovatie en het vegen van de schoorsteen kort om alles onder 1 dak! het schilderen van uw kozijnen en deuren latex spuiten behangen. terras en paden reinigen


Alle werkzaamheden die wij aan en op uw huis of pand kunnen doen vind u op deze pagina. 

Reinigen en waterafstotend maken van gevels

Als een gevel sterk vervuild is, bijvoorbeeld door roetaanslag of mos- en algenaangroei, of als het voegwerk vervangen moet worden, is gevelreiniging van belang.

Meestal is het onder hoge druk reinigen met warm water van de gevel voldoende. Soms is het nodig om met chemische middelen of sandwashing de gevel te reinigen, om de ondergrond weer in de oorspronkelijke staat te brengen.

Bij het impregneren is gevelreiniging ook belangrijk als voorbehandeling. Impregneren voorkomt namelijk het verkleuren en verweren van de gevel.

Vernieuwen van dakgoten

Bij kleine lekken van de dakgoot is reparatie voldoende, maar bij grote schade, zoals grote scheuren of zelfs een gebroken dakgoot, is vervanging van de dakgoot noodzakelijk.

Wij van HF dak&onderhoud kunnen uw dakgoot zowel renoveren als vervangen. U heeft daarbij de keuze uit meerdere materialen, van pvc tot roestvrijstaal. 

Schoorsteenvegen

Wist u dat schoorsteenbranden in Nederland relatief vaak voorkomen? De belangrijkste reden hiervoor is dat het periodiek vegen van de schoorsteen in ons land niet verplicht is. Zo kunnen vogelnestjes en andere onrechtmatigheden zich in uw rookkanaal vestigen, met alle gevolgen van dien.

Ter voorkoming van brand, is het van belang dat u minstens één keer per jaar uw schoorsteen laat vegen. Niet alleen voor uw eigen gemoedsrust, maar ook voor uw verzekering. Mocht er brand uitbreken en u heeft geen bewijs van het vegen van uw schoorsteen, dan zou het kunnen dat uw verzekering niet uitkeert. Laat het daarom door een professional doen.

Uiteraard krijgt u na elke veegbeurt een veegcertificaat als bewijsstuk voor uw opstalverzekering.

Schilderwerk

Voor het schilderen van uw wanden, kozijnen en hekwerk, zowel binnen als buiten, kunt u ook bij ons terecht. 

HF.dak&onderhoud

Vastzetten van vorst- en gevelpannen

Om vorst- en gevelpannen goed vast te zetten gebruiken Flexim, een kant-en-klare dakmortel. Deze mortel is uiterst geschikt voor het afdichten en vastleggen van alle soorten dakpannen omdat hij blijvend elastisch is.

Reinigen van pannendaken

Last van aanslag op uw dak? Wij spuiten alle mos en algen gemakkelijk weg met onze hogedrukspuit. Nadat we uw dak hebben schoongespoten, geven we het ook nog een nabehandeling, zodat de mos en algen niet terugkomen. Om het dak vuilafstotend te maken impregneren we uw dak ook nog na het schoonspuiten.

Plaatsen van ontluchtingskanaal- en schoorsteenkappen

Bovenop uw ontluchtingskanaal of schoorsteenkanaal is het handig om een kap te hebben.

Wij leveren en plaatsen onder andere regenkappen, kraaienkappen, meteoorkappen en rotorventen.

Bitumineuze dakbekdekking

Bitumineuze dakbedekking wordt van een overblijfsel van aardolie gemaakt. Na het toevoegen van bepaalde moleculen ontstaat gemodificeerd bitumen; beter bekend als APP en SBS.

Wij kunnen bitumineuze dakbedekking leveren in meerdere kleuren en alle door ons gebruikte rollen zijn voorzien van een KOMO-keurmerk.